maanantai 14. elokuuta 2017

Perjantai tallilla

Postaus on taas jaettu kahteen osaan eli perjantaihin ja lauantaihin!

Perjantaina Vesa heitti minut tallille viiden aikaan ja jäi hetkeksi latailemaan puhelinta. Lähdettiin ulos samalla oven avauksella; Vesa kotiin ja minä tarhaan hakemaan Valdea. Valde antoi nätisti kiinni ja lähti mielellään mukaani. Vein Valden tarhan puomille ja hoidin kaikessa rauhassa, letittäen sen lyhyen harjan ja tarkastaen sen silmän Paulan kanssa. Kun ruuna oli hyvin hoidettu, varustin sen ja nousin selkään.Aloiteltiin kentällä ihan vain käynnissä pitkään kävellen ja taivutellen. Sain aika kivan tuntuman Valdeen käynnissä, joten siirsin raviin, tosin keventelyt jäi vähälle jalustimen mitan takia. Enemmän este ihminen koulusatulassa oikean mittaisella jalustimella ei ainakaan todennäköisesti ollut järin kaunis näky. Tuntui oudolta pitää niin pitkää jalustinta ja varmaan sen takia jalkani oli jatkuvasti aivan liian edessä.

Tein ravissa paljon työskentelyä ympyröillä ja keskityin kulmien ratsastamiseen(ainakin niin pitkään kun muistin). Tein paljon siirtymisiä, jotka onnistuivat yllättävän hyvin. Aloitin pitkällä sivulla pysäytyksellä, peruutuksella ja siitä suoraan raviin siirtymisellä. Tehtiin lyhyelle sivulle voltti käynnissä ja voltin jälkeen siirryttiin lyhyen sivun keskellä raviin. Toisella pitkällä sivulla pelkkä pysäytys, siitä raviin ja lyhyelle sivulle pääty-ympyrä ravissa jatkaen aina pitkän sivun keskellä pysäytykseen ja peruutukseen. Itse tykkäsin tästä simppelistä harjoituksesta, joka tosin sai vatsalihakseni huutamaan ja jalkani itkemään kun jouduin niitä kerrankin käyttämään. Kaikki meidän tammat on niin reippaita, että pohje avut saa olla hyvin kevyet kun taas Valdea sai välillä oikeasti huomauttaa. Kamalaa kun joutuu jotain kerrankin tekemään! Kuvien aikana mentiin vain epämääräisesti kierros eteenpäin ajateltuna kenttää ympäri, jonka jälkeen otin laukat ihan vain isolla ympyrällä. Jostain syystä laukassa en osannut asettaa, taivuttaa enkä istua ollenkaan niin kuin pitäisi. Olin aivan ihme asennoissa joita näin jälkeenpäin ihmettelen suuresti. Mentiin tyylillä Viivi matkustaa ja Valde puksuttaa eteenpäin. No ainakin löytyi joku asia, jota on todella harjoiteltava! Käytiin maastossa kävelemässä loppukäynnit ja menin tarhan puomille purkamaan Valden. Valde sai tarhaan seurakseen kaikki tammat, koska oli lämmin päivä ja Paula ajatteli, että olisi kivempi, että kaikki pääsisivät ötököitä piiloon pihattoon.


Missä asetus, kokoaminen ja istunta?

Nappasin Hulinan mukaani tarhan ulkopuolelle, hoidin ja lähdin ilman satulaa liikkeelle. Ajattelin ensin lähteä maastoon, mutta päädyttiin pellolle ottamaan kaikki askellajit läpi ja sitten pulikoimaan! Hulina kulki reippaasti, eikä taistellut apuja vastaan vaan kuunteli kivasti. Kun olin tyytyväinen käveltiin ison laitumen uittoaltaan luo ja Hulinaa ei tarvinnut kahta kertaa kehottaa kun se seisoi jo vedessä polvia myöten. Pyörittiin uittoaltaassa hetken aikaa ja poni olisi sinne mieluusti jäänyt pidemmäksikin aikaa, mutta itse en pahemmin nauttinut lähteen kylmästä vedestä. Tietysti ponin into tarttui minuunkin ja käveltiin tyytyväisin mielin takaisin tallille.

Kuva lauantailta toisesta uittoaltaasta, joka ei tänä vuonna ole ollut kuin koirien käytössä.
Illalla en tehnyt mitään ihmeellistä ja menin ajoissa nukkumaan, jotta seuraavana aamuna jaksoi nousta ajoissa ylös. Lauantain osuus tulee alkuviikosta, instagramista voi seurata myös kuvien muodossa mitä tallilla tapahtuu(varsinkin huomenna)! @team_tammat_ 

4 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Kulkeepa Valde kivan näköisesti sun kanssa. Jos koulujalkka tuntuu liian pitkältä niin kannatta ratsastaa aina alkuun hetki ilman jalustinta ja sitte laittaa jalkka jalkaa nii tuntuu heti paremmalt!

    VastaaPoista
  2. Kirjotat tosi hyvää ja selkeetä tekstiä :) Mulle kans oli alkuun ongelma ratsastaa koulu jalustimella, mut siihen tottu nopeesti!

    VastaaPoista
  3. Hyvä teksti ja kivat kuvat

    VastaaPoista