keskiviikko 16. elokuuta 2017

Lauantai tallilla, kuulumiset ja koeratsastus!

Nyt vuorossa lauantain osuus postauksesta. Heti alkuun voi varautua, melko pitkään kuvien täyttämään postaukseen!

Lauantaina nousin sängystä kahdeksan aikaa ja söin aamupalan. Paula pyysi ratsastamaan Fraulan, joten pian lähdinkin jo hakemaan Fraulaa tarhasta puomille. Fraulan harjaamiseen kului vähän odotettua kauemmin, koska Tianan piti välttämättä päästä harjaus hommiin mukaan. Harjailinkin siinä samassa myös Tianan harjan.

Kuvat ©Paula


Nousin puomin luona selkään ja käänsin Fraulan kentälle. En tahtonut yrittää Fraulan kanssa liikaa, koska en ole pitkään aikaan mennyt Fraulalla kunnolla tai siis tosissani siten, että olisin varsinaisesti itse jotain töitä tehnyt. Tehtiin perus ravi-käynti siirtymisiä ja ympyröitä, jolloin Paula meistä tuli napsimaan kuvia. Mulle Fraulalla ratsastus oli aika kulttuurishokki varsinkin ensimmäisen laukan kohdalla.

Nyt mennään jo aika selkeästi luotilinjan takana :/En osannut istua yhtään laukassa vaan tuntui, että poukkoilin, mihin sattuu ja laukat vaihteli ristilaukan, oikean laukan ja vasemman laukan välillä suunnasta riippumatta. No ehkä me se vielä joskus opitaan? Jos vaikka viitsisin vähän useammin nousta Fraulan selkään vastedes. Loppuun otettiin vain loppuravit ja käynnit, jonka jälkeen purin Fraulalta varusteet, huuhtelin sen ja päästin tarhaan piehtaroimaan.
Lämmin päivä mahdollisti Hulinan uittamisen, joten Fraulan jälkeen kävin vaihtamassa collarit jalkaan, koska ratsastushousuja en ollut valmis uhraamaan. Hulinaa hakiessa kävin katsomassa Donskia, joka makasi pihatossa kipeän jalkansa kanssa. Hulina makasi Tianan kanssa toisessa pihatossa ja minut nähdessään kellahti kunnolla kyljelleen. Selkeästi neiti ei innostunut näkemisestäni tai siitä tiedosta, että joutuisi lämpimällä töihin. Niinpä kävelin Hulinan luo, otin kiinni ja yritin houkutella nousemaan, mutta reaktio oli suurin piirtein silmien kiinni laitto ja tuhahtaminen. Tyydyin hoitamaan Hulinan toisen kyljen ja kaksi jalkaa makuu asennossa, jonka jälkeen houkuttelin neidin ylös porkkanoiden avulla.Lopulta Hulina suostui yhteistyöhön ja sain sen hoidettua loppuun. Laitoin satulan ja suitset, jonka jälkeen oltiin valmiita lähtemään pellolle. Pellolla käytiin taas ainoastaan askellajit läpi ja suunnattiin lähempään uittoaltaaseen, koska siinä on mahdollisuus päästä toisesta päästä ylös ja uida eikä vain kahlailla. Hulinalla oli vähän pidempi alkukankeus mennä veteen, joten minä hiippailin ensin "ranta" vedessä sukkasiltani ja hetkeä myöhemmin se vesi ei enää ollutkaan niin pelottavaa Hulinasta. Veteen oli kertynyt ärsyttävän paljon kaikkea kasvillisuutta pintaan, joka takertui suitsiin, housuihin ja harjaan kiinni, joten noustessa meillä oli kiva vihertävä koristus.Tiistaina lähdettiin kolmen aikaan ajamaan kohti Kouvolaa. Käytiin kokeilemassa suokki ruunaa, joka olikin meille liian pieni ja siro sekä kesäihottuman loimittaminen tuottaisi lisä työtä. Kokeiltiin kuitenkin selästä muuttuisiko mielemme, mutta ei tainnut kenelläkään pää kääntyä. Alkuun Milla nousi selkään ja sitten minä. En osannut ratsastaa kyseistä ruunaa laisinkaan, olin ihan hukassa apujeni kanssa enkä saanut pohjetta kiinni. En tiennyt miten päin istua ja olla, joten näytin varmaan aikalailla sähläävältä katastrofilta.

Suokki kuvat ©Milla!
Varsinkin laukka vasempaan kierrokseen oli ihan toivotonta. Ja ei en syytä hevosta tästä, vaan tiedostan täysin oman ongelmani eli sen, että en tietyillä hevosilla saa noston jälkeen laukkaa ylläpidettyä, vaan jään joko jäkittämään ohjasta tai "heitän" ohjat pois. Donskin ja Hulinan kohdalla minulla ei ole minkään laista ongelmaa laukan kanssa, toki kehitettävää löytyy, mutta Fraulan ja Valden kohdalla on vielä hyvin paljon kehitettävää. No katsotaan, mihin tämä tästä menee.

Tosiaan ruuna oli oikein kiva ja yritteliäs, mutta ei tuntunut yhtään ainakaan minun tyyliseltä hevoselta. Myös hevosen mahdollinen ostaja ehdokas käväisi selässä ja olimme kaikki aika samalla linjalla. Etsintä jatkuu!

8 kommenttia:

 1. Ratsastat kyllä tosi nätin näköisesti!Kirjoitat selkeää, melko virheetöntä tekstiä. Blogiasi on ilo lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos piristävästä ja rakentavasta kommentista! :)

   Poista
 2. Vitsi huomasin tän vast nyt :oo Miten helkatis oot kehittyny yksi noi lyhyes ajas noi paljo :o Mutta ihana postaus :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Ei tässä nyt ihmeitä oo tapahtunu ja kiitos :)

   Poista
 3. Kaunista. Siistiä ratsastusta

  VastaaPoista
 4. Wau kuinka upeesti Fraula kulkee! :o Millasta hevosta etitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se osaa kun joku siltä viitsii pyytää :) Toiveissa olis ymmärtääkseni vähintään 160 säkänen suokki (tai muu vähän rotevampi mallinen hevonen), kiltti ja sopiva aloittelevalle ratsastajalle.

   Poista