sunnuntai 13. elokuuta 2017

Vahtina maanantai

Aamulla heti aamupalan jälkeen lähdettiin Hugon kanssa viemään myös kanoille aamupalaa. Katsottiin ensin pikaisesti, että tiput ja kana olivat pienemmässä tallissa kanalassa kunnossa ja jatkettiin ison luo. Avattiin ovi ja meitä kohtasi järkyttävä näky. Kuolleita kanoja makasi ympäriinsä ja kaksi kanaa ja yksi kukko istuivat inahtamatta orrella selvästi järkyttyneinä.

Palasimme hyvin nopeasti ulos tarkistamaan, että Taisto kani oli hengissä ja onneksi oli! Otin nopeasti puhelimen käteen ja soitin naapurin sedän hätiin ja ilmoitin välittömästi Paulalle. Naapurin setää odotellessa laskettiin useaan kertaan kuolleiden määrä ja niitä oli reilu kymmenen siihen mennessä. Naapurin sedän tultua tuli varmistus, että kyseessä ei ollutkaan kärppä vaan ennemminkin hilleri. Muutama kana oli hengissä ja muilta oli imaistu veret tai tapettu ihan vain tappamisen ilosta.

Kuolleiden pino :(

Järkytyksen vähän laannuttua alkoi operaatio kuolleet säkkiin ja elävät turvaan. Juoksin sisälle laittamaan meidän huoneen kuntoon Taistolle valmiiksi ja juoksin takaisin ulos hakemaan Taiston mukaani. Tulin taas vauhdilla takaisin auttamaan Hugoa kanojen ja kukon kanssa, tosin apuni oli ennemminkin ovivahtina oloa. Myöhemmin kukko ja kanat siirrettiin pikku kanalasta autotalliin niille pikaisesti laitettuun saluunaan.

Hyvin innokkaan näköiset ratsut.

Kahdentoista aikaa lähdin tallilaisemme kanssa hakemaan Donskia ja Valdea laitumelta, mutta Donski oli oudon vastahakoinen lähtemään. Kun hevoset oli valmiita noustiin selkään ja lähdettiin käppäilemään maastoon. Donskin askellus tuntui heti oudolta ja pian käännyttiinkin jo takaisin, koska outo askellus paheni ja Donski ontui jo selkeästi kun päästiin pihaan. Huusin heti Paulan katsomaan ja huomattiin, että etujalassa on selkeästi jotain, koska Donski ei mieluusti nostanut jalkaa ja laski sen vauhdilla alas.Seuraavana päivävä kanojen joukkomurhan takaa paljastui minkki, joka oli mennyt loukkuun itse tappamansa kanan ruhon perään. Onneksi minkki jäi kiinni ja loput kanat jäivät henkiin, tosin vielä loukutellaan jos niitä sattuu tupsahtamaan pihapiiriin lisää.

©Hugo 
©Hugo


4 kommenttia:

  1. Miten tollanen pikku elukka voi saada tollast ees aikaan?! Ja mikä Donskilla on :(

    VastaaPoista
  2. Voi kanui :( Ihana blogi♥

    VastaaPoista
  3. Pelästyin noit kanoi iha sikan xx selkeet hyvää tekstii ja mielenkiintone blogi

    VastaaPoista