torstai 6. heinäkuuta 2017

Maastoilu päivä

Keskiviikkona talleilu alkoi Hulinan ratsastuksella kahden aikoihin. En ole enään pitkään aikaan luottanut tasapainooni, mutta eilen päädyin siihen, että jos sieltä alas tullaan niin sitten tullaan. Satula jäi satulatelineeseen ja huopa pääsi liikenteeseen. En viitsinyt huopaa laittaa loimivyöllä enkä millään muullakaan kiinni, koska Hulinan kohdalla niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.


Lähdettiin Hulinan kanssa kävelemään rauhassa ilman temppuilua tietä pitkin. Mulla ei ollut vielä mitään tietoa mihin päin mentäisiin, mutta se selvisi matkalla kun mentiin vain ja käännyttiin kotiin sitten kun siltä tuntui. Käytiin noin kuuden kilometrin lenkki ja tultiin juuri sopivaan aikaan takaisin tallille. Vein Hulinan takaisin tarhaan ja otin Donskin varusteet mukaan etupihan puomille.

Tammat odottamassa vuoroaan

Haettiin tarhasta Fraula, Valde ja Donski etupihan puomille hoidettaviksi. Harjasin Donskin ja tuli huomattua, että sen harja on paksuuntunut ja kasvanut paljon siitä mitä se oli meille tullessaan ja karva on saanut kiiltoa, jes! Varustin Donskin ja oltiin valmiita lähtemään porukalla maastoon. Mentiin Donskin kanssa kärkenä, koska se on reippain ravissa ja laukassa eikä mahtuisi laukkaamaan muiden takana kunnolla. Ja toinen syy oli tietysti se, että näytin muille heille uuden maaston ja takaa olisi ollut metsä polulla hankala huudella reittiä.Maasto sujui hyvin ja päästiin menemään kaikki askellajit. Loppu matkassa Donskin ymmärryksen yli meni kun Valde ravasi viereen, joten neiti tamma päätti huomuttaa takajaloilla minne herra kuuluu(vaikkei herraan osunutkaan). Viesti meni Valdelle nopeasti perille ja Donski sai pitää paikkansa kärjessä. 

Sports Tracker ei ainakaan huijaa vauhdissa.. :D
Maastossa aika meni nopeasti ja matkaakin kertyi reilu 11 kilometriä. Lopuksi otettiin hevosilta varusteet pois ja tietysti minun täytyi lahjoa Donskia nameilla, joita se himoitsi jo ennen ratsastusta housujeni hajun takia(namit oli housujeni päällä kaapissa). Päästettiin hevoset laitumelle tarhan kautta kietäen, jotta saatiin Hulina ja Tiana mukaan.


Täytyy taas vaan todeta, että Donski on kyllä paras asia lähiaikana mitä on mulle on tullut vastaan! Tavallaan olen tyytyväinen ettei muut ole innostuneet Donskista samalla tavalla kuin minä, joten tallipäivinäni sen ratsastus jää yleensä minulle. Toisaalta taas olisi kiva, että Donski pääsisi liikkumaan enemmän ja sen kunto pääsisi kasvamaan. 

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus :) Ois kiva saada sellaset erilliset postaukset näistä hevosist, joissa kertoisit vähän su mietteit niist ja joku mis kertosit vaik vähän et millon ratsastat, yksin yhes vai millases porukas mieluite! Tykkään lukee su blogii säännöllisesti ku kirjotat kiva rentoo tekstii ja sitä on helppo ja kiva lukee. Pystyyks anonyymist liittyy blogi lukijaks?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos piristävästä kommentista! Eiköhän jollain tavalla ideat pääse toteutukseen perus tallipostausten rinnalle :) Ja ei tietääkseni pysty anonyyminä liittymään lukijaksi(?)

   Poista
 2. Sun blogi on kivaa luettavaa :) Mustakin ois kiva et kertisit vähän sun mielteestä tykkäätkö olla yksin vai yhessä, ja toi erilliset poataukset hevosist kuullosti kans kivalt, ja jonkun tyylinen tallin eisttely postaus ois kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja eiköhän jotain tämän suuntaista tule toteutumaan! :)

   Poista