torstai 18. toukokuuta 2017

Yötä tallilla

Nyt on pakko sanoa, että olen itsestäni melkein ylepä, koska olin viime viikolla neljänä päivänä tallilla! Tämä on tapahtunut viimeksi ehkä kaksi vuotta sitten kun tallilla käyminen oli jokapäiväistä ja muutenkin paljon aktiivisempaa. Tietenkin intoni on hiljalleen alkanut palata ja pian laiduntamaan tuleva suokki ruuna toivottavasti saa minut innostumaan samalla tavalla kuin Alli aikanaan.

Tosiaan jos palaisi siihen oikeaan aiheesen eli viime viikonloppuun. Lauantaina menin tallille kaverini ja hänen kaverinsa kanssa yöksi, onneksi tunsimme etukäteen, joten viikonloppu pysyi rentona tunnelmaltaan. Lauantai oli aikalailla pelkkää ratsastamista ja hevosten parissa touhuamista.

Lauantain aloittelin tietysti Donskin kanssa pellolla, jossa myös Hulina ja Fraula olivat ratsastajat selässä. Ajattelin, että yritän erilaisilla keinolla omalla ratsastusellani vaikuttaa Donskiin ja nimenomaan sen tahtiin. Siinä tosin kävikin niin, että Donski oli alusta asti aivan ihanan rauhallinen (normaaliin nähden) ja ravissa sain istua ensi kertaa harjoitusraviin ilman hirveää häslinkiä joka suuntaan. Tein ainoastaan ympyröitä isontaen ja pienentäen niitä. Mahdollisimman helppoja kuvioita, ettei Donskilta vaadi heti liikaa ja se saa asennetta, että kentällä ja pellolla meno olisi jotenkin inhottavaa.

(Melkein kaikki postauksen kuvat ©Hugo)
Donskin jälkeen käväisin Hulinan selässä sen verran, että laitoin ponin liikkeelle sen laiskotellessa toisen ratsastajan kanssa. Menin Hulinalla vain lyhyen hetken ja palasin sen jälkeen Donskin selkään ja palattiin tallille.


Nyt pistää ja pahasti jalka silmään.Hulina on aloittanut uuden touhun
Viimeisenä varustin Tianan ja otettiin Fraula ratsastajansa kanssa mukaan ja käytiin lyhyt pyörähdys maastossa. Tiana meni kivasti tuon lyhyen maaston, tietenkin viime metreillä otti oman laukka pyrähdyksensä ravista. Tuli ainakin todettua, että pehmeä ja kiva laukka sillä on. Lopuksi talutin Tianaa kentällä kaveri selässä.

Sunnuntaina näytin Donskilla eräälle tallilaiselle vähän pidemmän maaston(n.12km). Oli kyllä ehdottomasti paras maastoilu aikoihin! Donski kuunteli hyvin ja Fraulakin meni kivasti ja ylipäätään koko maasto sujui rennoissa merkeissä. Myös tänään viikon ainoa ratsastus kerta sujui maastoillessa.

Ensin ratsastin Hulinan kanssa isojen mukana lyhyen maastolenkin piston päähän ja takaisin (muutama kilometri). Sitten otinkin valmiiksi varustetun Tianan alleni ja lähdin sen kanssa isojen mukaan vielä lyhyemmälle maasto kävelylle(muutama sata metriä), joka Hulinan tarhasta karkauksen takia sujui minun ja Tianan osalta pitkälti Hulinan ja ruohotuppojen perässä juoksemiseen. Se siitä kävelystä siis. Loppujen lopuksi selvittiin takaisin tallille puolen tunnin maastoilun(=syömisen, Hulinan kiusaamisen ja seisomisen) jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti