perjantai 21. huhtikuuta 2017

Tippuminen on joskus hyvästä

Maanataina menin tallille yhden aikaan. Otin ensimmäiseksi ratsastettavaksi Hulinan. Vein Hulinan puomille harjasin, letitin ja varustin normaalisti. Hulina kokeili hoitaessa taas hieman rajojaan poikaystäväni ollessa lähettyvillä. Poni nosti taka jalkaansa "uhaten", koskaan se ei kuitenkaan mitään ole tehnyt ja tämä tapahtuu lähes aina jonkun vieraamman ihmisen läsnäollessa.

Lähdettiin Hulinan kanssa pellolle, ensin väännettiin hieman koulua ja se tuntui vaihteeksi taas niin hankalata, koska poni puski väkisin pikku ristikkoa kohti. Odotin, että saan ponin ensin kulkemaan kunnolla ja sitten voidaan ottaa muutamat hypyt.
Keskityin taas omaan ratsastukseeni eli siihen, että vedän hartioita taa ja pidän pään pystyssä. Ei aivan onnistunut niin kuin kuvista näkyy. Kuitenkin poni alkoi toimia ihan kivasti. Lopuksi otettiin muutamat hypyt, jotka meni ihan kivasti.


Mun on tehtävä mun jalalle jotain. Se vääntyy aina sivuun esteellä ja yleensä vielä aika taakse.


Lopuksi vielä harjailtiin Hulina puomilla ja Hulina malttoi jo olla kiltisti. Ilma oli hieman viileä seisoskella kuvaamassa, mutta onneksi Vesa jaksoi mukana loppuun asti. Lopuksi laitoin vielä ponin narun Vesan käteen ja nappasin pari kuvaa, jonka jälkeen Vesa talutteli Hulinan tarhaan.


Hulinan jälkeen otin Donskin tarhan puomille hoidettavaksi, koska Fraula oli ratsastajansa kanssa maastoilemassa ja tarkoitus oli kuitenkin mennä kentällä ilman satulaa. Donski kulki paljon paremmin kengät jalassa ja askel tuntui aivan erilaiselta.Yritin tehdä käynnissä ympyröitä asettaen ja taivuttaen, mutta niin kun arvata voi ne eivät menneet ihan putkeen. Otettiin jonkin verran ravia ja kokeilin minkä kokoisella alueella Donski mahtuu liikkumaan,

Sitten Paula tuli kentälle ja pisti meille pienen ristikon pystyyn ja päädyttiin sitä sitten kokeilemaan. Ensimmäinen kerta hevosen kanssa esteitä kannattaakin mennä ilman satulaa, varsinkin kun sen taidosta ja tekniikasta ei tietä mitään! No ensimmäinen kerta kiellettiin, syy oli kyllä minun huonon tieni ja huonojen apujen. Seuraavat kerrat mentiinkin kevyesti yli ja nostettiin ristikko hieman korkeammaksi.Sitten tulikin se hetki kun palasin maan pinnalle ja tajusin kuinka järjettömän huono tasapainoni on. Donski otti hieman odotettua isomman hypyn ja jäin lopussa jälkeen kun hyppy olikin hieman pidempi kuin kuvittelin. Kun Donskilla oli kaikki jalat maassa niin oli myös minulla. Alla kollaasi tapahtumasta ja ihan tosissani voin sanoa, että kyllä hävettää oma istunta ja tasapaino. Ehkä tällä tippumisella oli tarkoitus muistuttaa minua tasapainostani ja muutenkin ratsatuksestani.


Joka tapauksessa Donski oli aika kiva, vaikka ei nyt kulje vielä lähellekkään niin kuin pitäisi. Pikkuhiljaa hyvä tulee toivottavasti. Lauantaina olisi tarkoitus ottaa Hulinan ja Donskin kanssa pellolla vähän enemmän hyppyjä.

Päivän päätteeksi oli Tienan vuoro lähteä taas suureen maailmaan(50m päähän tarhasta). Vesa kulki kameran kanssa mukana, joten saatiin muutama kuva Tienankin kanssa.Tienan kanssa sujui paremmin kuin viime kerralla, mutta tuulessa koliseva rakennus oli kauhean pelottava juttu. Siitäkin Tiena selvisi jännä kakalla ja vauhdilla eteen päin. Toivon mukaan Tienan kanssa tulee kesällä jo touhuttua reilusti enemmän ja päästäisi selästäkin jo vähän tekemään jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti