sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Tallilla yötä

Perjantaina lähdettiin tallin lähelle kokeilemaan suokkia, joka tulee meille kesällä laiduntamaan. Kyseinen suokki tulee kesäksi siis meidän käyttöön. Ihana saada taas suokki taloon ja vielä ihan osaava! Kyseisestä suokista lisää sen tullessa touko-kesäkuun vaihteessa.

Kamerani jäi kotiin, joten kaikki kuvat on tallin omistajan kameralla otettuja.Tallille päästyäni ratsastin ensin Donskilla ja koska sillä ei ollut vielä kenkiä jouduin menemään pellolla. Ratsastus oli ihan hirveän näköistä ja tuntuista. Donski asettui kaulasta sisään, mutta niskasta ulos ja ohjaa ottaessa pää nousi taivaaseen. Pitkällä ohjalla ratsastus sujui huomattavasti paremmin vai voiko niin edes sanoa. Ehkä rennommin on oikeampi ilmaus.

Valinnan vaikeus huovan valinnassa

Hyvin ei missään vaiheessa mennyt, mutta täytyy ottaa huomioon Donskin tausta ja taso. Jos nyt jaksaa aloittaa pitkän työn niin ehkä vielä jonakin päivänä me Donskin kanssa voidaan kulkea kentällä niin kuin kuuluu. Maastossahan Donski on jokaisen unelma, helppo ja varma, mutta säiden huonotuessa maastoilu ei ole aina mahdollista, joten kentällä ja pelloillakin Donskin on opittava vielä kulkemaan.
Donskin jälkeen ratsastin Hulinan ja kävin pellolla pyörimässä ponin kanssa. Hulina meni aika kivasti, mutta ei malttanut keskittyä kunnolla vaan katseli mielummin ympärilleen. Tein pääasiassa kahdeksikkoa tempon muutoksilla ja siirtymisillä, joilla sain ponia hieman paremmin kuulolle. Hulina on alkuun aina hieman hidas tekemään mitään, mutta lämmettyään melko miellyttävä ratsastettava.

En tiedä miksi, mutta mun on melkein aina ihan välttämätön virittää joku "kampaus" Hulinalle. Kai se harja jotenkin häiritsee mua ratsastaessa, jossei se ole kiinni


Menin jo 23 aikaan nukkumaan ja olin aamulla kuudelta hereillä, joten aikaa oli reilusti ennen kuin Fraulan ratsastaja tuli. Aamusta Tiana pääsi pitkästä aikaa liikkeelle. Ensin taluttelin Tinaa lyhyen lenkin ja Paula käveli mukana napsimassa kuvia. Tiana oli yllättävän nätisti vaikka se on ollut vasta muutaman kerran yksin tarhan ulkopuolella.Lopuksi laitettiin vielä satula selkään ja kierrettiin kentällä ensin muutama kierros maasta käsin ja sitten muutama kierros selässä.Tietysti taluttaen, mutta ylpeänä huomattiin, että Tiana on oppinut pohkeen ja maiskutuksen merkityksen jo muutaman kerran jälkeen! Suitsia ei viitsitty pistää muutaman minuutin takia päähän ja niiden kanssa tammalla ei ole mitään ongelmia. Suitsia laittaessa se voisi ottaa mielellään kaikki muutkin suitsien osat suuhunsa.


Fraulan ratsastajan tullessa Donskilla ei ollut vielä kenkiä, joten se sai jäädä tarhaan odottamaan. Otin Hulinan samalla kun Fraulan ratsataja otti Fraulan. Fraulan ratsastajalla oli pieni tyttö mukana, jota taluttelin ennen omaa ratsastustani hetken Hulinan kanssa. Hulinalla menin laitumelle, joka oli ainoa kuiva pelto. Hypeltiin muutamia kertoja pikku ristikkoa ja pystyä ja sen jälkeen keskityttiin ponin kulkemiseen. Paula oli mukana ja huuteli mulle vinkkejä.


Mulle on hiljattain kehittynyt ihan järjetön ongelma katseen kanssa. Tuijotan koko ajan ponin korvia ja se vetää tietenkin mun asennon vääräksi enkä pysty sillon vaikuttaa istunnalla poniin oikein, Hulina kulki ihan kohtuullisen hyvin käyttäen takaosaa, mutta etuosa hipsutti. Sitten Paula huusi mulle muutaman kerran kovempaa, että nyt se leuka ylös ja keskity siihen mitä teet kunnolla! Yllättäen poni kulkikin käyttäen koko kroppaansa. Ei pitkää matkaa, mutta kuitenkin kuntoonsa nähden ja siihen mitä siltä on lähi aikana pyydetty niin juuri sen verran mitä siltä voi pyytää.

Täytyy tosissaan alkaa Hulinan kanssa taas tekemään töitä, jotta päästään takaisin siihen missä vielä vuosi sitten oltiin. Hulina on ihan huippu poni ja se kyllä osaa, muttei anna ihan helpolla. Täytyy vain itse asennoitua ja saada joku mulle karjumaan laidalle, että pidän itseni oikein ja ratsastan tosissani enkä vain humputtele eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti