keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Kahden kerran ratsastukset ja makaroni jalat

Lauantain ratsastelut meni kolmen ratsastajan merkeissä, eli saatiin kaikki kolme hevosta samaan aikaan liikkeelle. Pitkästä aikaa mentiin kentällä kunnolla. Tuotiin kaikki kolme puomille ja laitettiin Tiana talliin häiritsemästä. Tarkoituksenani oli ratsastaa Hulina ja Donski puoliksi erään tallilaisen kanssa. Aloitin Donskin harjailun ja totesin sen karvanlähdön vasta alkaneen kunnolla. Siinähän sitten oltiin silmät ja suu täynnä karvaa harjaamisen jäljiltä.

Aloittelin Donskin kanssa kenttää kiertäen käynnissä pitkin ohin ja useampi kierros suuntaansa, jonka jälkeen jatkettiin samaa ravissa. Donski jännitty ravissa melko paljon, joten pitkällä ohjalla sen kanssa on helpompo aloittaa ja keriä hiljattain ohjaa. Ensin ravi oli melkoista reipasta hipsutusta ja jonkin ajan kuluttua paljon rennompaa ja parempaa askelta paremmalla tahdilla. Hyväksi sitäkään ei nyt vielä tässä vaiheessa voi sanoa, mutta ehkä jo kesällä liikkuminen näyttää paremmalta.

Tehtiin erilaisia tehtäviä ympyröitä, pujottelua, loivia kaaria sekä muita perus helppoja tehtäviä jotka Donskilta onnistuu. Lämmittelyn jälkeen mentiin puomeja, jotka tuntui ensin melko mahdottomilta hevosen kiilatessa pohjetta vasten puomien oikeaan reunaan vältellen tuntumaa. Enkä sano että vika olisi ainoastaan hevosessa, suurin syy todennäköisesti on minussa. Jos en anna hevoselle ohjeita joita se tulkitsisi oikein ei se voi kulkea niin kuin tahdon. Meillä on Donskin kanssa yhteistyössä vielä paljon hiomattomia kohtia ja asioita jotka vaativat meilä molemmilta yhteisymmärrystä. Meidän matka on vasta alussa ja siksi hyvin moni asia on vielä auki.


Useampien toistojen jälkeen puomit menivät jo ihan siedettävästi ravissakin. Olin  erittäin tyytyväinen, että muutama toisto sai meille jonkin laisen yhteisymmärryksen puomien osalta. Kokeiltiin vielä tämän jälkeen tulla pientä ristikkoa muutaman kerran ja vaihdettiin hevosia.

Hulina oli tämän aikaa liikkunut reippaasti ja oli hienoa nähdä sen liikkuvan kentällä myös muiden kanssa. Selkään noustessa Hulina tuntui ihan mahdottoman pieneltä ja leveältä. Kierrettiin muutama kerta kenttää ravissa ja otettiin Hulinan kanssa muutamat hypyt. Hulina oli energinen, mutta silti jotenkin tahmena tuntuinen.

Laukat käytiin ottamassa tiellä, koska Fraula ei olevinaan mahdu(mahtuisi jos haluaisi) kentällä laukkaamaan kunnolla ja on siinä muutenkin hankala laukan kanssa. Mentiin tietä pitkin jonossa laukkaa muutaman kerran molempiin suuntiin ja palattiin sitten kentälle. Tein Hulinan kanssa vielä ravissa hetken työskentelyä ja otin loppu käynnit.


Maanantaina oli seuraava talli päivä ja ensimmäisenä ratsastukseen joutui Donski. Varustin Donskin etupihan puomilla ja jostain syystä minulla on tarve letittää harja aina ennen ratsastusta oli hevonen kuka tahansa. Harjailuun sun muuhun hömpötykseen kului yli tunti sitten vasta kävi mielessä, että minun piti olla reipas, koska aikaa oli reilut kolme tuntia.

Lähdettiin Donskin kanssa kohti laidunta. Matkalla oli hieman keskustelua pitääkö jaloilla kävellä suoraan vai voiko vain mennä ihan makaronina. Makaroni jalat oli Donskin mielestä paljon kivemmat ja vasta ensimmäisessä ravissa kuljettiin normaalisti. Laitumella mentiin pääasiassa ympyröitä ja kahdeksikkoja. Käytiin kaikki askellajit läpi ja energiaa Donskista löytyi vapaapäivän jäljiltä vähän liikaakin. Ratsastus sujui hermojen koettelun jälkeen ihan hyvin.


Donskin jälkeen ratsastin Hulinan pikaisesti pellolla. Hulina oli ihana itsensä ja kulki alusta loppuun hyvin. Puolituntia on Hulinan ratsastukseen lyhyt aika, sillä se vaatii jonkin verran enemmän aikaa lämmetäkseen kuin muut meidän tammat. Mentiin käynnillä ja ravilla tämä kerta, mutta sillä ei ollut mitään väliä kunhan poni ehti saada edes vähän liikuntaa.

Pahoittelut vähä kuvaisesta postauksesta. Saa nähdä milloin taas saa kuvaajan mukaan. Siihen asti niillä mitä on ja mitä tulee pikaisesti napsittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti