maanantai 1. kesäkuuta 2015

Summer is here!

Loma on nyt vihdoin alkanut, joten tallilla käyntiin jää enemmän aikaa. Tietysti päiviä menee muuhunkin kuin talleiluun kuten rippileiriin ja kylpylä reissuun.
Sunnuntaina mentiin iskän kanssa tallille 11 aikoihin. Istuskeltiin ensin hetki ja kävin vaihtamassa ratsastus vaatteet päälle. 

Hain Hulinan tarhasta ja siinä menikin hetki kun poni neiti ei suostu tarhasta sähkön takia ulos, mutta sisään menee mielellään vaikka portin vierestä :D.. Kun oltiin päästy Hulinan kanssa tarhasta ulos ja saatu portit kiinni, käveltiin pihaan. Ihan ensiksi pestiin Hulina ja sieltä tumman harmaan pölyn seasta paljastui kimo siisti neiti.


Hulinan haavakin oli vihdoin parantunut, joten satulan pystyi laittamaan selkään. Kun poni oli valmis käveltiin ensin laitumelle mennessä olevia peltoja ympäri. Alku käyntien jälkeen mentiin laitumelle ja aloitettiin ravailemaan. Ravien jälkeen tein pikku ristikon, jota tultiin ensin muutama kerta ravissa. Välissä otettiin laukkaa ympyröillä ja suorilla. Kun laukka sujui mentiin ristikkoa molemmista suunnista. Lopuksi vielä ravailtiin ja käveltiin. Otin varusteet pois ja päästin Hulinan laitumen portista sisään.

Kävelin laitumen toiseen päähän hakemaan Fraulaa ja talutin taas toiseen päähän. Tietysti kaikki hevoset tuli perässä. Hoitaessa Fraula vaan pyöri ja huusi kavereille. Alkuun oli tarkoitus käydä maasto lenkki, mutta eihän siitä mitään tullut kun yksi tohotti menemään ja teki omia kurveja kotiin päin. Päädyin sitten menemään isolle laitumelle ja vauhti oli käynnissäkin aivan liian kova. Paula päästi Allin meidän seuraksi, mutta sehän tietysti vain meni portille huutelemaan muille, eikä ollut huomaavinakaan Fraulaa, Kun Paula tuli meidän seuraksi Fraula rauhoittui. Hypättiin myös muutaman kerran ristikon ja pystyn yli. Fraula ei kaikelta tohotukseltaan enään edes tajunnut tehdä perus asiaansa eli juosta esteen ohi, vaan hyppäsi ihan nätisti. Vain kerran kuskasi Allin luo portille ja muuten pysyi ihan hyvin pyydetyllä reitillä. (este kuvien laatu on nyt mitä on :D)Fraulalla mennessä tuli huomattua, että Alli taas ontui ravissa vähän, mutta käynnissä kulki ihan normaalisti. Toivottavasti taas jotain ohi menevää eikä mitään kummempaa hoitoa vaativaa. 

Viimeisenä menin vielä Pepillä. Alkuun Paula juoksutti Peppiä ja minä Paulan jälkeen. Alkuun en tajunnut pysyä Pepin taka alalla vaan olin aivan liian edessä. Viimeiset kierrokset meni joten kuten, mutta ehkä ensi kerralla paremmin :) Juoksutuksen jälkeen menin selkään vielä hetkeksi ja poni oli aika vauhdikas. Koitettiin myös laukkaa muutama suora pätkä ja pari pikku pomppua sieltä tuli. Lopuksi vielä käveltiin vähän ja päästettiin pikkuinen takaisin tarhaan.2 kommenttia:

  1. Oi kuinka nätti tämä Fraula on! Ihana väri :3 Tää oli kiva postaus! :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista