lauantai 30. toukokuuta 2015

Haaste!

"Ohjeet osallistumiseeen ovat helpot; lisää haastepostaukseesi alla oleva kuva, vastaa kysymyksiin ja mielellään myös vähän perustele vastauksia, ja haasta mukaan vähintään kolme blogia! Voit tehdä haasteen blogiisi, vaikkei sinua haastettaisikaan. Ei muuta kun osallistumaan!" Ohjeet lainattu haasteentekijän blogista.1. Hevoset vai ponit?

Hevoset ehdottomasti! Jostain syystä tykkään hevosista enemmän tosin poikkeuksiakin on, kuten Hulina.

2. Kenttä vai maneesi?


Vaikea sanoa kun akoihin ei ole maneesissa tullut pyörittyä kunnolla. Mutta maneesilla voi olla oli sää mikä tahansa. Kentällä taas on hieman ikävä mennä sateessa tai tuulessa. Joten varmaankin maneesi :D

3. Koulu, esteet vai maasto?


Aika varmasti esteet. Tunneilla käydessäni pidin paljon enemmän koulusta, kuin esteistä. Hulinan kanssa innostuin vasta esteistä ja Allin tullessa innostus on vain kasvanut.

 4. Raippa vai kannukset? 


Raippa, koska en luota oman jalkani paikalla pysymiseen niin paljoa, että käyttäisin kannuksia useammin kuin silloin tällöin. 

 5. Suojat vai pintelit?

Suojat, koska ne ovat helpommat ja nopeammat. Pinteleiden kanssa käärimiseen jalkaan ja pois menee aikaa reilusti enemmän kuin suojien kanssa. Muutenkin suojat pysyvät mielestäni jalassa paremmin kuin pintelit.

6. Lyhyt vai pitkä raippa?

Riippuu täysin millä hetkellä. Jos ollaan esteitä hyppelemässä niin lyhyempi on käytännöllisempi. Taas jos koulua väänttää pitkä on parempi ja helpompi.

7. Tarhaus yksin vai laumassa?

Ilman mietintää edes sanon laumassa, olen oppinut siihen, että hevoset ovat yhdessä ja nähnyt sen, että hevoset nauttivat toistensa seurasta ja kaipaavat lajitoverin viereensä.

 8. Ratsaskoulu vai yksityistalli?


Yksityistalli, sillä en pahemmin pidä kauheasta hälinästä. Muutenkin ratsastuskouluissa usein on mielestäni  turhan lyhyet tarhaus ajat  ja pienet tarhat.

9. Vuokrahevonen vai oma hevonen?


Riippuu täysin tilanteesta. Jos en olisi tietäni Paulalle löytänyt en olisi valmis millään tasolla omaan hevoseen. Paulalla olen saanut kaikki madollisuudet omaan hevoseen ja paljon oppia mitä siihen sisältyy. Joten tällä hetkellä olen juuri tahtomassani tilanteessa :)

10. Lempihevonen?


Lempi hevoseni on Alli, vaikka se onkin vähän omalaatuinen ja ärhäkkä. Allissa on silti sitä jotain mitä sanoilla en voi kuvailla. Allin kanssa ei ole koskaan yhtään samalaista päivää.
 Tietysti lempi poni on ehdottomasti Hulina, mutta litoin nyt aivan kysymyksen mukaan hevosen. Myös kaikki meidän tallin hevosista on mulle aivan älyttömön tärkeitä, mutta Alli ja Hulina menee kyllä kaikista kevyesti ohi. Vaikka Lispi onkin se oma ei siihen ole tullut sellaista korvaamatonta suhdetta ainakaan vielä.

Mukaan haastan:
haastan mukaan vain  Jennan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti