keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Joko taas jatkuu..?

Viime kerrasta on taas huomaamatta kulunut 16 päivää! Kaikkea on tapahtunut niin paljon, etten edes osaa sitä tänne listata. Tallilla olen käynyt aktiivisesti ja kaikkia hevosia ratsastanut jonkin verran. Allin ontumiselle löytyi vihdoin syy eli kannan halkeama taka jalassa. Alli on siitä syystä hetken saikkuilemassa, mutta näkyy saikkunsa ajan postauksissa hoidettavana ja hetken päästä jo taluteltavana varmaankin! :) Edellis viikon alkua en ala sen tarkemmin selostamaan, koska en nyt tarkkaan muista kenellä menin ja miten meni.

Sara tuli meille perjantaina pitkästä aikaa, joten sunnunstaina mentiin yhdessä tallille. Juuri sopivasti sattui olemaan sateinen päivä, joten kuvaus ei ollut niin yksinkertainen asia kun aluksi ajateltiin. Alkuun haettiin Hulina tarhasta ja hoidettiin se yhdessä. Meillä oli Hulinan kanssa punainen väri teema päivä. Kun poni oli valmis mentiin kentälle ja Sara lämmitteli Hulinan käynnissä ja ravissa.


Hulina kuunteli Saraa hyvin ja Sara muisti hienosti viime kerran jutut! Noin 20 minuutin menon jälkeen vaihdettiin ja Hulina oli kyllä tosi kivan oloinen selästä. Käveltiin ensin hetki ja otettiin sitten ravia ja muutamia pätkiä laukkaa molempiin suuntiin. Vihdoin Hulina laukkasi kunnolla kentällä, eikä tikittänyt paikoillaan. Loppu käynnit Sara pääsi taas kävelemään Hulinan kanssa.Niin kuin kuvista huomaa, on tullut pahaksi tyyliksi katsoa noita poni ihania korvia turha paljon. Myös yläkroppa mulla könähtää sisään helposti. Ja melko lyhyet jalustimetkin oli, mutta niillä mentiin, kun laiskuus voitti. Kun Hulina oli tarhassa mentiin grillikotaan ja syötiin.


Haettiin Fraula ja Lispi puomille. Sara hoiti Fraulan ja minä Lispin. Laitettiin kamat päälle ja mentiin kentälle. Lispin kanssa meillä oli vaaleanpunainen väri teema, joten huopa ja korvahuppu sen mukaisesti. Lispi kun viettelee jo rauhallisempia päiviä käppäiltiin melko pitkään ja otettiin pätkä ravia ja taas käveltiin. Kun olin mennyt Lispillä reilun puoli tuntia vein sen takasin tarhaan.


Sara ja Fraula otti kaksin muutaman ravi pätkn, jonka jälkeen vein Saralta ohjat ja alkoi kevennys harjoittelu. Alkuun pääseminen rytmiin kesti hetken, mutta toistojen jälkeen alkoi sieltä löytymään oikeaa rytmiä. Itsekkin käväisin Fraulan selässä ottamassa muutaman ravi pätkän ja Sara meni loppu käynnit.


Vietiin Fraula tarhaan ja otettiin Alli puomille. Harjattiin Alli yhdessä ja katsottiin kavion kunto. Putsailtiin halkeama vedellä ja laitettiin betadinea. Laitoin Allille kaksi huopaa päällekkäin selkään ja suitset päähän. Menin muutaman kierroksen kentällä käyntiä ja kokeiltiin pari askelta ravia. Ensimmäiset askeleet tuntui melko normaaleilta, mutta siten alkoi ontua. Käynnissä taas kulki jo aivan normaalisti. :)


Kun lopetettiin Allin kanssa talutin Saraa vielä muutaman kierroksen ympäri. Vietiin Alli puomille ja harjattiin vielä kertaalleen ja putsasattiin kaviot ja halkeama. Talutin Allin tarhaan ja olin taas niin ylpeä siitä kuinka hienosti se osasi käyttäytyä koko ajan!

Päädyttiin jäämään tallille yöksi, kun kellokin oli jo kahdeksan. Syötiin ruoka, käytiin tekemässä saunavihdat ja käytiin saunassa.

Kaunis on vaatetus :D
Aamulla herättiin yhdeksän aikaa, syötiin aamupalaa ja katsottiin tv:tä. Oltiin sisällä varmaankin lähelle 12.


Kun päästiin sisältä vihdoin liikkeelle haettiin Fraula ja Lispi puomille. Hoidettiin hevoset ja mentiin kentälle. Paula laitteli meille puomeja ja nappasi muutaman kuvan kamerallaan.

Mentiin jonkin aikaa kentällä ja Paula juoksutti minua ja Lispiä liinassa ravin ajan, että saatiin muutama ympyrä kunnon ravia onnistumaan. Lopuksi käytiin pellolla pyörähtämässä ja otettiin Lispin kanssa pitkästä aikaa laukkaa isommalla alueella. Lispi oli innoissaan menossa ja jatkamassa vielä paluu matkallakin, vaikkei kunto olisi sitä sallinutkaan. :DSyömisen jälkeeen seuraavaksi vuorossa oli pikku ponit eli Hulina, Peppi ja Tiena. Paula otti Tienan ja talutteli sitä jonkin aikaa. Sara otti Hulinan ja minä Pepin. Koitettiin Pepille Hulinalle ostettua uutta satulaa ja se menikin tämän kerran ajan hyvin selässä.

 Mentiin alkuun taas kentällä. Paula vei Tienan pois ja Peppi oli sen jälkeen pitkään vahvasti sitä mieltä, että hän on nyt pahasti väärässä paikassa. Saatiin muutamia onnistuneita ravi ja käynti pätkiä, joiden jälkeen lähdettiin kävelemään isoa laidunta kohti.
Laitumella koitettiin Pepin kanssa muutamat laukat ja Sara ravaili Hulinan kanssa. Paula piteli Peppiä hetken kun talutin Saraa ja Hulinaa laukka yritysten ajan. Sen jälkeen nosuinkin itse Hulinan selkään ottamaan laukkaa ja ravia, oli se vaan niin tuttu ja turvallinen. Hetken kuluttua olinkin jo taluttamassa Saraa ja Peppiä. Takaisin tulo matkalla menin Pepillä edellä ravia ja Sara tuli Hulinan kanssa perässä laukalla.Kun päästiin takaisin tallin puomille hoidettiin ponit pois ja vietiin takasin tarhaan. Pian lähdettiinkin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti