tiistai 19. toukokuuta 2015

Täksvärk!

Torsati aamuna menin Pualan kyydillä tallille puoli kahdeksan aikaa. Aamun olin sisällä söin, luin, katsoin tv:tä ja vahdin hevosia ikkunasta. Yhdessä vaiheessa Tiena ja Hulina olikin tiellä ja lähdin niitä viemään takaisin tarhaan. Paula tuli auttamaan ja laitettiinkin kaikki hevoset kotitarhaan.

N. 10.30 aloitettiin 2-tarhan aitojen kunnostus, että sähkö saataisiim kiertämään ja karkailua hallittua. Paisteltiin uittoaltaalla työn lomassa makkaraa ja koiristakin otin kuvia.


Aitojen kunnostus lopetettiin seitsemän aikaa, joten ratsastus ei enään tullut mieleenkään! :D Syötiin makaronia ja jauhelihakastiketta, kävin suihkussa ja menin nukkumaan.

Perjantaina heräsin vähän ennen yhdeksää. Söin aamupalaa ja vaihdoin vaatteet. Kymmenen aikaa mentiin tekemään 2-tarhan viimeinen sivu valmiiksi ja kahden aikaa oli sähköpaimenkin paikallaan. Laitettiin hevoset heti kokeilemaan ja Tiena tietysti ensimmäisenä kokeili aitaa, mutta eipä tullut enään läpi! :) Hulinan pattikin viimein puhkesi, joten putsasin sen ja laitoin helosania, että haava pysyisi auki ja mätä pääsisi pois.
Kun huomattiin, että hevoset pysyi laitumella kävin hakemassa Fraulan. Käytiin Fraulan kanssa maasto ja ensi kertaa voi sanoa, että Fraula oli laiska! Ponia sai pyytää koko ajan eteenpäin, eikä laukka meinannut edes nousta. Ratsastuksen jälkeen pesin Fraulan ja vein laitumelle.


Fraulan jälkeen ratsastin Lispin kentällä. Hypättiin pikku ristikkoa ja muutaman kerran alle 20cm korkeaa pystyä. Paula ohjeisti aika paljon meitä ja apu oli kyllä tarpeen. Lispi toimi hyvin käynnissä, mutta ravissa asetukset hävisivät täysin. Laukka oli raviakin kehnompaa, mutta nousi silti.


Kun Lispi oli ratsastettu söin ja lähdin melko pian kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti