keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Maasto harjoittelua ja peltoilua

Tiistaina päästiin koulusta poikkeuksellisesti jo 12, joten oli kolme tuntia enemmän aikaa olla tallilla. Tallilla ensimmäisenä söin ja vaihdoin vaatteet, jonka jälkeen alkoi mietintä kenellä menen. Päädyin sitten Alliin ja Paula ehdotti, että harjoiteltaisiin Allin kanssa maastoilua kaksin, eli alkuun mentäisiin tietä edes takaisin.

Harjattiin Alli ja laitettiin varusteet päälle. Alli oli hieman kummissaan kun ei ketään ollutkaan mukana, mutta oli yllättävän rauhallinen.


Käveltiin tietä tarhan ohi ja käännyttiin vähän väliä ympäri ja taas toiseen suuntaan. Muutama pätkä otettiin ravia ja useampia Allin itse päättämiä käännöksiäkin tuli. Viimeinen yritys meni hyvin ja päästiin kiertämään lyhyt lenkki! On se vaan hieno tyttö. :)

Allin kanssa touhuilun jälkeen kärräilin Paulan ampuna lampaiden tarhan pohjalta kerättyä märkää heinää yms. kottareilla pois. Noora tulikin melkein siinä vaiheessa kun homma oli loppusuoralla.

Seuraavana ongelmana oli otanko Hulinan vai Lispin, päädyin sitten Lispiin, koska Lispin kanssa ei ole vielä oikein ratsastus kuvia otettu ja Paula lupautui kuvaamaan. Harjattiin hevoset etupihan puomilla ja Lispi oli erittäin pölyinen ja likainen, joten huuhtastiin neitiä hieman letkulla. Kun hevoset oli valmiit mentiin pellolle. (Noora meni siis Fraulalla)

Aloiteltiin käynnissä pitkin ohjin, kun Lispi kerrankin suostui kävelemään rauhassa. Tehtiin ymyrällä käynnissä ja ravissa asetus yrityksiä, mutta vain käynnissä ne onnistuivat. Meille Lispin kanssa käynti on vahvin, ravi heittelehtii ihan miten sattuu ja laukka sujuu siedettävästi. Ravissa ei kovin paljoa väännetty ja taisteltu asetuksista vaan mentiin käynnissä sitten enemmän. Laukatkin meni ihan hyvin ymyrällä, vaikka tehtiinkin melko pientä ympyrää. Välillä kyllä tuntui, että kohta ollaan nurin ympyrän keskellä, sen verran vinossa mentiin.


Sitten otettiin yksi pätkä laukkaa suoralla ja se menikin hieman pitkäksi ja turhan kovaa kun neiti lähti kuskaamaan. Kuvissa näyttää ihan kuin mentäisiin erittäin hitaasti :D


Vienti päällä


Lopuksi päästettiin Lispi ja Fraula laitumelle maistelemaan vähän vihreää ja ajateltiin, ettei ne rummusta yli tule... Ei ole ennenkään tullut.


Tällä kertaa kerta oli ensimmäinen ja neidit juoksi kotiin. Saatiin pihan portti auki ja hevoset pihaan, tosin olivat melko viuhkoontuneita. Tiena pääsi siinä kaikessa hässäkässä tarhasta Lispin ja Fraulan joukkoon, johon Hulinakin oli jo liittynyt, koska seikkaili pitkin pihaa taas. Hevoset juoksi taka metsään, josta saatiin ne sitten pian tarhaan. Onneksi nuo ei pihasta lähde kauemas kuin metsän alkuun ja tulee sieltä vauhsilla kotiin. Alli odotteli kavereita vähän hermostuneena takaisin, kun hän kilttinä tyttönä jäi sinne tököttämään.

Poni pihassa possu aitauksen luona tutkailemassa..

2 kommenttia:

 1. Todella ihanan värinen tuo kirjava hevonen kolmanneksi viimeisessä kuvia! Muutenkin kivan näköisiä hevosia näissä kuvissa :3 Kiva postaus!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Käyn kurkkaamassa sun blogiin :)!

   Poista