torstai 23. huhtikuuta 2015

Keskiviikon hyppelyitä +1 tippuminen

Alkuun sanon heti, että päivältä en saanut yhtään kuvia, paitsi puhelimella, josta niitä on turha laadun takia edes tänne laittaa. Paula otti videoita, mutta saan ne vasta myöhemmin. Joten lisäilen vanhoja kuvia!

Noora haki minut koulusta ja mentiin tallille. Kävin sisällä vaihtamassa vaatteet ja viemässä laukun. Haetiin hevosten varusteet etupihan puomille ja hetekä myöhemmin hevoset. Noora otti Fraulan ja minä Allin. Suunniteltiin, että hypättäisi laitumella ja Paula lähtikin sitten mukaan tekemään esteitä sinne.

Alli meni kivasti käynnissä ja ravissa, mutta laukoissa innostui Fraulan perään juoksemiseen. Totesin, että parempi pysyä ympyrällä ja teettää Allille koko ajan töitä, ettei se ehdi miettimään Fraulaa sen enempää.. Kun oltiin lämmitelty jonkin verran mentiin ravipuomeja ja pikku ristikkoa. Alli nosti helposti laukat, mutta riuhtoi päänsä välillä inhottavasti alas ja teki jonkin näköisiä omia tasajalkahyppyjään.Myöhemmin hypättiin hiukan korkempaa ristikkoa ja pystyä (n.40cm tai alle) Ensimmäiset hypyt molemmille Alli kielsi, mutta muuten meni hyvin molemmista yli. Alli meni ihan hyvin, vaikka vähän olikin erimielisyyksiä välillä suunnasta ja vauhdista.


Kun päästiin takaisin tallille kävin syömässä. Syönnin jälkeen kävin hakemassa Hulinan ja varusteet etupihan puomille. Kun Hulina oli valmis ja oltiin lähdössä matkaan, aloin katsoa tarkemmin satulaa. Vyö meni oudosti kiemuralle ja painoi ponin jalkaa. Laitoin vyön useita kertoja uudestaan kiinni, mutta todettiin, että satula ei taidakkaan olla ihan riittävän hyvä Hulinan selkään. Koetetaan toimisko satula leveämmän kaaren kanssa paremmin vai keksitäänkö jotain muuta.

No päädyin sitten lähtemään ilman satulaa. Mentiin Hulinan kanssa laitumelle edeltä ja Paula tuli autolla perässä iso kasa ämpäreitä mukanaan. Paula teki korotetun puomi sarjan, olisiko niitä ollut kuusi peräkkäin? Hulina tykkäsi ainakin mennä sarjasta yli mielellään. Mentiin pyös puomeja ja yhtä hieman isompaa pystyä.


Paula kuvasi kun mentiin kaikkia puomeja, esteitä sun muita ratana ja taisi saada videolle tippumisenkin. Mentiin siis laukalla kohti pystyä ja Hulina päättikin olla menemättä yli vaan kääntyi ympäri ja istuin jo kaulalla. Siitä sitten olin menossa paikalleni ja Hulina vetäisi pään alas ja tulin "liukumäkeä" pitkin alas. Olisikohan tasapainon kanssa hiukan tekemistä taas?

Lopuksi vielä talutin Hulinaa pikku sarjan yli, enkä meinannut ponin vauhdissa pysyä mukana. Kun oltiin lähdössä takaisin tallille päin käytiin Muffen haudalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti