torstai 12. helmikuuta 2015

Torstain talleilut

Menin bussilla jälleen koulun jälkeen tallille ja Paula haki Siwalta. Kävin sisällä vaihtamassa ratsastus vaateet päälle ja menin tarhalle.
Paula oli ehtinyt jo ottaa hevoset koti tarhan puolelle, joten otin Lispin vain puomille kiinni ja aloitin harjailemaan.


Ennen varusteiden laittoa venyttelin Lispin kaikki jalat ja tamma oli tyytyväinen kun sai porkkanan palkaksi. Laitoin Lispille varusteet ja hain Hulinan seuraksi 2-tarhaan. Ajatuksena oli, että Hulina saisi purata pahimmat energiat, mutta seisoikin vain heinäpaalin luona.


Lispin kanssa aloiteltiin aurattuja uria seuraten ja siirryttiin hiljalleen raviin. Tehtiin vain käynti ja ravi työskentelyä, että saadaan ne toimimaan ennen kuin lähdetään sen enempää laukkailemaan. Ravi meni jo tällä kertaa huomattavasti paremmin kuin viimeksi, koska ei tullut kuin muutama ravuri askel. Loppu käynneillä Lispi ei osannut rauhoittua ja sähläsi vain. Aina kun koitti hidastaa niin tamma alkoi protestoimaan hyppimällä. Tehtiin yksi onnistunut sivu ja hyppäsin alas selästä ja talutin muutaman kierroksen loppu käynneiksi.


Hulinan kanssa lähdettiin vasta viideltä ja alku käynnit käytiinkin metsässä. Metsä lenkillä meni melkein 25 minuuttia, joten heti kun päästiin 2-tarhan uralle aloitettiin ravailu. Käytiin kauemmallakin uralla ravailemassa ja otettiin pari laukka pätkää. Yhdelle uralle oli jäänyt este pystyyn, joten hypättiin se muutaman kerran onnistuneesti. Tehtiin lopuksi pysähdys harjoituksia ja peruutuksia.2 kommenttia:

 1. Suloisia poneja, ja tosi kiva tää blogin banneri! :--)
  http://tuntiratsastajan-heppaelamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ponit kiittää :)! Olen ollut jo jonkin aikaa sun blogin lukijana! :)

   Poista