keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Räjähdys vaara

Tiistaina menin tallille normaalisti kouln jälkeen bussilla. Kävin sisällä vaihtamassa vaatteet ja menin tarhalle. Kävin hakemassa Lispin 2 tarhasta puomille hoidettavaksi.


Ilme kertoo kaiken :D
Kun sain Lispin harjattua laitoin kamat päälle ja lähdettiin alku käynneiksi maastoon. Ensin Lispi kulki rauhallisesti, mutta yllättäin alkoi hirveä hermoiluja tepastelu. Tamma vain halusi juosta kovaa ja protestoi kieltojani peruutuksilla ja pikku pompuilla.. Päästiin takaisin tallin kohdalle niin Lispi oli edelleen ihan hermona. Mentiin pellolle vielä jatkamaan ja Paula tuli kuvaamaan. (sai tosin otettua yhden videon pätkän ja siinä se) Tammukka alkoi pikku hiljaa rentoutumaan ja jopa laski päätään perus asennosta alemmas. Välillä tuli nopeita pomppuja sivuille, joiden jälkeen jatkettiin taas nätisti. Lopeteltiin Lispin kanssa jo aika lyhyeen, koska tamma oli hiessä ja minä tyytyväinen.


Paula tosiaan nappasi minusta ja Lispistä pari yhteis kuvaa, joissa itse näytän kyllä ihan karmivalta! Tarkoitus ei ollut ottaa kuvia, joten vetäisin tietysti tallille tullessani ensimmäiset vaatteet päälle mitä vastaan tuli.Allin kanssa otettiin tiistaina pitkästä aikaa vähän enemmän hyppyjä. Ensin kierreltiin pellon auratulla radalla, jonne Alli uskalsi lähteä ensi kertaa kanssani yksin. Alku ravit ja laukat otettiin myös radalla, jonka jälkeen tultiin tarhan pää puolelle radalle. Paula pystytti ensin kaksi pientä estettä ja laittoi muutaman puomin meille. Allilla ei meinannut olla kiinnostusta nostella pikku esteillä jalkoja, joten nostettiin esteet 60 cm. Silloin alkoi homma toimia, mutta alkoi tuntua esteiden etäisyys liian pitkiltä, joten Paula teki vielä kaksi estettä lisää. Hypättiin kyseisiä esteitä ympyrään radalla ja välillä meinasi Allilla vauhti kiihtyä. Sanoinkin Allille yhdessä välissä "ei ole kiire mihinkään", jonka jälkeen oltiinkin jo käynnissä. Tosikko hevonen!

Aloitus härpäke este ja vähemmän onnistunut kuvan ajoitus! :D

Hulinalla oli ihan omat huvit. Pisti juoksennellen kaikki hevoset riehumaan ja jatkoi omia leikkejään melkein 45 minuuttia. Sai pieni poni tosissaan liikuntaa kun juoksi yhtä putkea niin kauan, kunnon puuskutus vain kuului kun poni hyppelehti.


Kuuden aikaa hain Hulinan tarhasta etupihalle ja harjasin. Laitoin suitset ponille päähän ja lähdettiin metsään vanhempieni, Paulan, ja kaikkien koirien kanssa. Käytiin reilun puolen tunnin käynti lenkki pimeässä metsässä otsalamppujen valossa. Alkumatkassa Ama ja Lilli(koirat) kävivät naapureiden pihassa möykkäämässä, joten takaisin tulo matka meni Hulinan ja minun osalta lähes täysin Hulinan ehdoilla. Paula otti Aman ja Lillin ohjan päihin kiinni, joten minulta lähti ohjat. Onneksi Hulina on tottunut seuraamaan lenkeillä, joten sain vain istuskella kyydissä.
Kun tultiin metsästä päästin Hulinan tarhaan ja lähdin kotiin.

Lispin oma laatuiset eleet,

Ilmeet ja 
Tyylit ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti