perjantai 20. helmikuuta 2015

Tallilla ja tunti Jaulla

Heräsin aamulla kahdeksan jälkeen ja otin äkkiä särkylääkkeet, koska särky alkoi sormessa taas yltyä. Ihmeen pitkään sain tosi nukkua, mutta ehkä uudet lääkkeet auttoivat asiaan(Tramalit). Katselin telkkaria ja juttelin edelleen Paulan kanssa, että miten Allin suhteen tehdään.. Yhdentoista aikaan söin ja kahdeltatoista Noora kurvasi pihaan. Vaihdoin vaatteet ja lähdettii Hulinan ja Fraulan kanssa pellolle.

Hulina kulki taas kivasti, vaikka vain yksi käsi olikin käytössä. Otettiin muutamat laukat ja suurin osa aikaa tehtiin peruutus harjoituksia mahdollisimman pienin avuin. Peruutukset saatiin kerrankin toimimaan hyvin ja liikkeelle lähdöt oli loppua kohti pohjetta liikauttamalla. Noralla ja Fraulallakin meni kivan näköisesti, tosin Fraulalla oli turhan paljon vauhtia. Kun lopetettiin laitettiin Fraula koti tarhaan ja Hulina 2-tarhaan. Vietiin Alli Fraulan seuraksi ja varustettiin taas Lispi. Kävelin ja ravailin Lispin kanssa taas ilman lisä painoa ja nooran kaverí tahtoi päästä pulkkailemaan, joten mentiin muutama kierros pulkankin kanssa.Lispi oli pulkan vetämisestä ihan innoissaan niin kuin aina. Nyt pidetään pieni tauko pulkan vedosta tamman kanssa, ettei kyllästy siihen ja muutakin on välillä mukava tehdä.
Talutin Lispin loppu käynnit, että tamma rauhoittui kunnolla. Lopuksi päästettiin Fraula ja Alli 2-tarhaan ja lähdettiin ajelemaan kotiin.

Kello 17 iskälähti viemään mua Jau Jauhun tunnille. Menin Lauffilla tunnille ja Lauffi olikin jo edellisellä tunnilla, joten sitä ei tarvinnut hoitaa. Autoin Iidaa hoitamaan Leistan ja 17.50 lähdettiin kävelemään kentälle.
Kenttä oli tosi jäinen ja Lauffi varoi tosissaan koko tunnin jalkojaan. Tehtiin istunta harjoituksia eli istunnalla voltteja ja kiemura uria. Toisella pitkällä sivulla pystyi vähän tölttäämään ja se onnistuikin ihan hyvin sen jälkeen kuin Kirsi neuvoi minua antamaan Lauffille tasaista tuki pohjetta. Töltti alkoi sujumaan huomattavasti paremmin ja Lauffi uskaltautui paremmin liikkumaan eteen. Koko tunnin ajan mulla oli ongelmia vasemman käden kanssa, kun se ei pysynyt nyrkissä. Ohjan pito oli siis melko vaikeaa vain peukalon varassa!  Sain sitten sen verran ohjaa käteen, että selvisin tunnin ajan.

Tunnin jälkeen hoidettiin ponit pois ja Iida antoi vuokrikselleen ruoat. Iskä tulikin pian hakemaan meitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti