keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Keskiviikko leiriavustajana

Tiistai Jau Jaussa leiriavustajana jäi väliin sormen röntgenin ja lääkäri käynnin takia. Sormesta on nyt otettu side pois ja sormenpäätä aletaan kohta haavateipin avulla "muotoilemaan" pyöreämmäksi. Tallilla olen pitänyt koko ajan sidettä sormessa ja hanskaa siinä päällä. Nyt sormi alkaa jo näyttämään niin sanottuja paranemisen merkkejä. Sormea lähdetään noin viikon kuluttua käyttämään vähän enemmän, kunhan sormen turvotus hieman laskee ja kipu vähenee.
Tuossa muutama kuva sormesta ilman sidettä, joita muutama on kysellytkin.. :)Keskiviikkona lähdettiin Iidan kanssa Jau Jaulle viimeistä päivää avustamaan alkeisleirille. Lähdettiin 9.10 ajamaan Saarta kohti ja matkalla käytiin cittarissa ostamassa eväitä. Oltiin tallilla vähän ennen kymmentä. Käytiin katsomassa Viiviä tarhalla ja mentiin talliin. Päivän ohjelmana oli kolmi osaiset leirikisat eli issikoiden stailaus, lumihevosten rakenne kilpalu ja mehu viesti.
Ensin jaettiin ryhmät ja ryhmille hevoset. Meidän ryhmässä oli 3 leiriläistä ja 3 avustajaa (minä, Iida ja Aino). Poniksi saatiin Leista, josta tehtin yksisarvinen, pinkki häntäinen ja "kyttyrä" harjainen.

Kun ponit oli puunattu kuntton oli arvosteluiden vuoro. Muut ryhmät saivat 300-500 pisteen välillä pisteitä ja meidän ryhmä sai Leistasta 1300 pistettä. Eli ensimmäinen voitto.
Seuraavaksi mentiin ulos ja tehtiin lumihevosia. Ensin meillä oli onnistunut reilun metrin korkuinen hevonen, mutta se sortui viimeisen 5 minuutin aikana. Tehtiin sitten vain äkkiä maassa makaava hevonen. Saatiin pisteitä muistaakseni 150? Ja muut saivat ehjistä lumihevosistaan jotain 700 ja 1300 väliltä jos oikein muistan.
Käytiin välissä syömässä makaronilaatikkoa ja kuivateltiin märkiä vaatteita. Kun kaikki oli syönyt mentiin taas hevosten luo ja laitettiin satulat ja suitset. Oli mehu viestin aika ja leiriläiset tahtoivat, että myös avustajat osallistuvat. Etsin itselleni opivan laina kypärän ja suunnattin kentälle.
Tehtävänä oli kiertää 20 metrin päässä oleva töttörö mahulasi kädessä läikyttämättä mehua. Aika alkoi siitä kun ensimmäinen nousi selkään ja aika loppui siihen kun viimeinen tuli selästä alas. Ensimmäisenä töttörön kiersivät leiriläiset talutuksessa käynnissä, koska eivät tahtoneet mennä kovempaa. Neljäntenä menin minä ja Iida juoksi vieressäni, että ei tarvinnut ohjata, kunhan keskittyi mukin pitelemiseen. Seuraavan kierroksen neljäntenä meni Iida ja sitten saatiinkin odotella muita ryhmiä muutaman minuutin ajan. Voitettiin parilla sadalla pisteellä toiseksi tullut ryhmä.
Ennen kuin leiriläiset lähti vietiin hevoset tarhaan.

Leistalla meni hermot :D


Oleskeltiin tallissa jonkin aikaa ja sitten Heli pyysi minua ja Iidaa hoitamaan Lombertin kiltin oman ori poikansa, joka ei käy tunneilla.. Hoidettiin Lomppu ja jaettiin harja ponnarein Helin pyynnöstä.


Kun Lomppu oli hoidettu haettiin hevosia sisälle. Taluttelin Flosin ja Kongurin. Iida talutti "ponin" ja Isan. Isa ja Flosi meni tunnille, joten niiden ratsastajat harjasi ne. Ajan kuluksi harjasin Kongurin ja Iida harjasi "Ponin".Sovittiin Helin kanssa, että mennään leiriavustus palkaksi ainakin perjantaina ja tiistaina tunneille. Saatiin myös palkaksi ratsastushanskat ja tallin hevosista tehdyt 2015 vuoden kalenterit. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti