lauantai 7. lokakuuta 2017

Tallilla on tapahtunut!

Täällä taas pitkästä aikaa. Koulu on lähtenyt hyvin käyntiin ja tallilla asiat ovat hieman muuttuneet kuluneen kuukauden aikana. Instagramin kautta uutiset ovat monelle jo kantautuneet, mutta nyt tuntuu, että on aika jatkaa bloginkin parissa ja kertoa tänne hieman muutoksista. Valde on siis lähtenyt takaisin omaan kotiinsa ja toivomme, että näemme ruunan meillä laiduntamassa myös ensi kesänä. Tilalle saimme kuitenkin hieman isomman ruunan, Daggen. 


Daggesta on ollut jo kuvia täällä blogin puolella koeratsastus postauksessa. Kyseessä on siis Ardenner ruuna, jolta säkää löytyy noin 165cm. Dagge on jäänyt laumassa alimmaksi ja tammat pistää huolella komentaen, myös Hulina. Daggesta blogin puolelle tuskin tulee paljoa tekstiä, koska sen kaksi omistajaa huolehtivat sen liikutuksesta ja hoidosta. 
Minulle jää silti koko tamma jengi ratsastettavaksi, koska nykyään myös Tiana toimii hyvin ratsastaessa! Tianaa on ratsastettu nyt vasta alle kuukausi kunnolla, mutta se toimii selästä jo hienosti. Sen kanssa on tullut maastoiltua ja mentyä kerran kentällä. Tina on rauhallinen ratsastaa ja itseasiassa voisin jopa mennä sanomaan, että tämän hetkisistä hevosista helpoin ja rennoin maastoilu kaveri! On siis ilo saada työskennellä niin fiksun vauvvan kanssa.


Lähiaikana ratsastus on keskittynyt lähinnä Donskiin, Tianaan ja Hulinaan. Donski on saanut kengät takaisin etusiin, Tiana on kehittynyt ratsuna ja Hulina voi pyöreästi. Donski oli hetken aikaa lomalla kenkien puuttumisen takia ja ehti sinä aikana tiputtamaan jo suhteellisen paljon lihasta. Omat ratsastus kertani viikossa (yleensä vain 2) eivät riitä ylläpitämään tamman kuntoa, joten onneksi ainakin toistaiseksi sillä ratsastavat muutkin. Täytyy vain toivoa, että sama jatkuisi yli talven, ettei Donskin ja muiden tammojen kunnot tippuisi kamalasti.Eilen yllätyksekseni äitini tuli kanssani keravan horse & rider myymälään ja jopa viihtyi siellä. Äitini, joka pelkää hevosia (Hulinasta oppi tykkäämään ylläpito aikana), kokeili itselleen ratsastus housuja, huppareita, hanskoja jne. Ei tosin ratsastus käyttöön ainakaan toistaiseksi vaan ihan arkeen. Äiti päätti kokeilla ratsastushousuja, jotka olivat ihan hitusen isot, mutta minulle juuri sopivat. Joten päädyttiin soittamaan isälleni, joka suostui myöhemmin tulemaan liikkeeseen. Löytyi sieltä myös äidilleni huppari, jota voin käyttää arkena, molemmille ratsastushanskat sun muuta pientä. Isäni paikalle tullessaan totesi, että oli kallista vastata puhelimeen..


No ainakin sain hyvät uudet ratsastushousut, jotka ovat hieman lämpivempää materiaalia, syys keliin sopivat hanskat, ihanan lämpivän karva hupparin ja muuta vaatetta. Samalla reissulla äitini lupasi parannuttuaan nousta Hulinan selkään ja mahdollisesti jopa opetella ratsastamaan! Siinä olisi kyllä Hulinalle passeli ratsastaja niin kokonsa kuin painonsakkin puolesta. Tuo kotona jo vetäisi minun liian pienet kolmen vuoden takaiset farkku ratsastushousut jalkaansa ja sanoi, että näillä mä sitten tuun sun mukaan.

3 kommenttia: