torstai 27. heinäkuuta 2017

Issikka juttuja ja kuulumisia


Tulipas tallissa huono laatuisia kuvia! Olin tosiaan viikko sitten Iidan mukana taas issikoiden luona, jotka ovat nyt toisella tallilla laiduntamassa. Haettiin Töffe ja Urdur laitumelta talliin hoidettavaksi. Töffe seisoi nätisti harjatessa ja ruokakipon tullessa kuvioihin alkoi kerjäys. Onnistuneesti harjaa pakkiin heittäessään Iida sai harjan lentämään suoraan Urdurin ruokiin. Ja hetkeä myöhemmin ihmettelin kuinka kädessäni oleva harja voi olla niin märkä ja limainen..Aikaisemmilla kerroilla olen noussut pääasiassa Urdurin selkään, mutta tällä kertaa vuorossa oli Töffe. Lähdettiin maastoon ja vietiin samalla yksi huopa Iidan tuttavalle muutaman kilometrin päähän. Kun maasto oli käyty jäätiin vielä hetkeksi pellolle pyörimään. Voin vain todeta, että issikan selässä olo on kuin alkeiskurssilla. Töffe on kuitenkin osaava ruuna, mutta ratsastajan taidot pyytää siltä yhtään mitään olivat aika heikot. Saatiin me muutama sinne päin töltti ja laukka olikin aika mielenkiintoista istua.
Ratsastuksen jälkeen palattiin talliin, purettiin hevoset ja annettiin niiden syödä ruokansa. Otettiin muutama kuva hevosten omistajalle, joka oli lomalla ja ilmoitettiin kaiken olevan hyvin:Sitten siirrytäänkin talli kuulumisiin. Olen käynyt normaalisti ratsastamassa pääasiassa Hulinalla ja Donskilla. Maanantaina ratsastin Hulinan pellolla ja mentiin vähän rankemmin koulua. Alkuun lämmittelin ponin hyvin ymyröillä ja loivilla kaarilla. Tehtiin muutamia väistöjä ja takaosakäännöksiä. Kun Hulina alkoi tuntua hyvältä tehtiin ensin ravissa pääty-ympyrä ja jatkettiin siitä kokorataleikkaalle, jossa tehtiin lisäys ravissa. Uralla taas lyhyellä sivulla voltti käynnissä taivuttaen ja pitkän sivun alussa laukan nosto. Laukattiin lyhyelle sivulle asti ja tehtiin vielä laukassa voltti. Lyhyen sivun keskellä käyntiin ja käveltiin pitkälle sivulle. Pitkän sivun alussa ravin nosto ja ravissa loivakaari. Pitkän sivun lopussa taas käynti ja voltti. Lyhyellä sivun keskellä raviin ja pitkän sivun alusta kokorataleikaa lisätyssä ravissa. Sitten sama kuvio alkoikin toiseen suuntaan.


Kiitos Britalle näistä loppuravien kuvista!
Keskiviikkona käytiin maastoilemassa Millan ja Britan kanssa. Menin tietysti Donskilla, koska ensi kerran pääsen hevosen selkään reilun viikon päästä kun pääsen pikkuisten rippileiriltä pois. Hulinalle oli tulossa pikku ratsastajia, joten en viitsinyt sillä mennä enään maastoilun jälkeen, eikä tarvinnut alkaa puolen tunnin takia soittamaan uudestaan kyytejä.

Viikon ajan blogi tulee olemaan hiljainen, koska leirillä mulla on vain puhelin ja tabletti mukana ja niillä on turha alkaa väsäämään postausta. Eikä tänään ennen lähtöä todennäköisesti jää niin paljoa aikaa, että ehtisin tehdä postauksen valmiiksi ja julkaista sen sitten jossain välissä viikkoa. Instagram pitää teidät kyllä ajantasalla mahdollisista postauksista! @team_tammat_


8 kommenttia: