sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Kun kuski ei osaa

Perjantaina olin tallilla kolmen aikaan ja lähdin melkein heti hakemaan hevoset laitumen reunalle, että ne olisi siitä helppo yksitellen ottaa liikutettavaksi. Otettiin ensin Fraula ja Valde. Yksi tallilainen hoiti Fraulan ratsastuksen ja itse aloittelin taluttamalla erästä tyttöä Valdella. Jonkin ajan kuluttua nousin itse selkään ja lähdettiin Fraulan ratsastajan seuraksi lyhyelle maastolle, Palattiin pellolle ja heitin jalustimet kaulalle, jotta sain hieman tasapaino treeniä, jota todella tarvitsisin.


Ratsastin kaikki askellajit rauhassa läpi ja vasemman laukan nostoja jouduttiin tekemään muutama ennen kuin laukka nousi kunnolla pyynnöstä. Sitten päästiinkin aloittamaan esteillä. Tultiin ensin kaikki esteet yksittäisinä, että saatiin vähän tuntumaa hommaan. Kuskin painopiste heitteli missä sattui ja istunta oli muutenkin aika järkyttävää katsottavaa näin kuvista katsottuna. Koulusatula ei tietenkään ollut mikään paras vaihtoehto, mutta ainakin tietää mitä todella tulee taas kehittää.
Esteistunta mulla on nyt aivan hukassa ja toivottavasti pääsisin sitä taas kehittämään. Aikasemmin ei ollut ongelmaa hypätä metriä ilman satulaa, kun taas nykyään istunnan kannalta pienikin este tuottaa hankaluuksia. Selässä en edes tajua kuinka pahalta mun asento näyttää eikä "isommankaan" esteen ylimeno tuota ongelmaa, mutta jos asento on aivan jotain muuta kun pitäisi niin se on saatava paremmaksi ennen kuin niitä isompia esteitä hyppelee.
Kuvien kohdalla kuten jo huomaa en valinnut niitä onnistuneimpia, joissa asento on vähän sinne päin vaan tahdon antaa tänne itselleni myöhemmäksi selattavaksi realistisen kuvan asennostani ja siitä kuinka ratsastus oikeasti sujui. Mutta täytyy olla ylpeä Valdesta ja siitä, että se ylitti esteet mukisematta vaikka ne olivatkin varmasti erilaisia mihin se on tottunut, meillä kun ei perus estekalustoa ole, mutta ainakin erikoisesteet tulee tutuksi!Pitkään ei Valden kanssa hypätty, koska oli lämmin ilma ja tarkoituksena ratsastaa vielä kaksi tammaa. Valde pääsi tarhaan ja Hulina hoidettavaksi. Varustin Hulinan ja menin sen kanssa pellolle. Käytiin kaikki askellajit läpi ja Hulina tuntui todella hitaalta pohkeelle. Poni reipastui hieman kun kuljettiin esteiden lähistöltä, mutta ei silti ollut sellainen vauhdiltaan kuin yleensä, joka johtui melko varmasti ilmasta.

Hulina meni hyvin kaikesta yli niin kuin yleensäkkin, mutta oma pituuteni alkaa häiritä ei välttämättä niin paljoa ponia kuin itseäni. Onneksi en tästä enää kasva ja toivon, että oppisin tällä pituudella ratsastamaan Hulinaa uudestaan oikein hyvässä asennossa. Hulina reipastui aina vähän ennen estettä ja esteen jälkeen hyytyi. Kuitenkaan Hulinan kunto ei ole tällä hetkellä mikään järjettömän hyvä, joten sekin tulee ottaa huomioon. Hulinan kanssa ei valitettavasti saatu muita kuvia. (©Paula)Viimeisenä oli Donski ja odotin mielenkiinnolla mitä sen kansssa mahtoi tulla esteistä tällä kertaa. Aloitettiin ihan perus ympyröillä ensin käynnissä, sitten ravissa ja viimeiseksi laukassa. Donski oli taas reipas niin kuin aina, mutta nyt vielä vieressä houkuttelevat esteet lisäsivät vauhtia. Pieninkin este meni loikaten yli hirmuisella innolla niin kuin kaikki loputkin esteet. Esteen jälkeen vauhti tuppasi kiihtymään ja mukaan saattoi tulla tasajalka hyppyjä sekä vielä ihmiskunnalle tuntemattomia askellajeja.

Oletin askellusta yli, en ninja potukua?

Olin yllättynyt siitä, että Donski hyppäsi näinkin hyvin eikä keksinyt kieltää tai juosta esteen ohi. Eiköhän Donskista tulee vielä kiva menopeli kaikkiin lajeihin! Ainakin näin toivon, tosin nytkin se on minulle mieleinen kaikessa mitä keksiä saattaa, mutta eiköhän vielä parempaan päin mennä.
Kaikki kuvat ©Hugo


10 kommenttia:

 1. Ei tuo siun istunta ees paha ole! Ehkä jos sie lähtisit rohkeammi hyppyy mukkaa ja jalkkaria par reikää lyhkäsemmäks? Ainanki sie annat pollelle hyvin tilaa hypätä ja siusta saa tosi postiivisen kuvan täältä blogista. Hienoa jatka sammaa mallii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se nyt aika järkyttävä, mutta kiitos kuitenkin. Kiva kuulla, että olet saanut minusta positiivisen kuvan! :) Kiitos vinkeistä ja varsinkin tuo jalustimen mitasta. Varsinkin Donskin satulassa hankala saada sopivan mittaisia kun satula on itselle niin epäsopiva. :/

   Poista
 2. Tää oli kiva postaus :) Kavaltetti harjotukset on hyvii ja se et joku muistuttelee sua ratsastaes siit istunnast! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, kentän laidalla huutelialle olisi kyllä tarvetta. :)

   Poista
 3. Ihania noi kolme viimestä kuvaa jotenki tunne välitty niistä! Ja valtavasti kehittyny toi Donski ja saanu hienosti massaa ku ekoihin kuviin vertaa ♥ Tsemppiä sulle ihan valtavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei kiitos! Ihana saada näin piristävä kommentti :) Itsekkin pidän varsinkin niistä. Ja onhan se hiljattain vähän massaa saanut ja meidän yhteistyö taitaa olla se joka on eniten kehittynyt näiden kuukausien aikana.

   Poista
 4. Hyvää ja selkeetä tekstiä. Istuntaan auttoi mulla hyvin se että joku vain muistutti siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja täytyy yrittää saada joku muistuttelemaan!

   Poista
 5. Noni hei nyt sul on hyvä syy tulla hyppäämää Hipillä! Voin jelppaa sua istunnan kans tai siis Hippi, se ei mee yli jos et istu oikein niin ku muistat.. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu katotaan vaikka täs jossain välis kesää :) Ja ois kyl kiva et auttaisit vähä tän istunnan kans et sais sen ees johonki kuntoo. :D

   Poista