sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Voi jeesus kristus sun kanssas..

Tosiaan torstaina tallille tuli uusi hevonen lv tamma Heavy Pop, tutummin Donski, Peppi, Poppis, jne(rakkaalla lapsella on monta nimeä).


Lauantaina näin Donskin ensi kertaa ja yllätyin sen korkeudesta. Oletin Donskin olevan vähän matalampi, mutta n.160cm säkä korkeus oli ihan iloinen yllätys hevosen ollessa malliltaan kapea. Ensi vaikutelma oli kaikkiian hyvä Donskin tullessa heti luo tarhasta hakiessa. Tarhan ollessa jäässä ja Fraulan ollessa melko tarkka kavereistaan ei hevoset ole vielä päässeet samaan aitaukseen. Alku viikosta jos vähän sulaisi voisi kaikki tammat laittaa samaan aitaukseen.


Haettiin Fraula ja Donski puomille varustettavaksi. Harjailin Donskia kaikessa rauhassa ja katsoin vähän miten se reagoi mihinkin. Selkeästi tammasta hellä harjaus oli mielkkäämpää ja varustus ei tuottanut ongelmia. Tietenkin jos ongelmaksi lasketaan se, ettei juuri varustus tilanteeseeseen ollut sopivan kokoisia suitsia. No tämä kerta mentiikin vähän epäsopivemmilla suunnitelmalla, että illalla kootaan sitten sopivat.


Selkään mennessä pari ensimmäistä askelta tuntui hyvin kummalliselta istua selässä, kun on tottunut Fraulan ja Hulinan askeleihin. Lähdettiin yhdessä Fraulan ratsastajan ja hevosten kanssa kävelemään tietä pitkin sulemmalle alueelle, jossa on sellainen hiekkatie ympyrä vai miten sen selkeimmin sanoisi. Käveltiin sitä ensin muutamia kierroksia ympäri Fraulan perässä.

Kaikki tuntui sujuvan hyvin käynnissä, vaikka Donski lonksuttikin suutaan joka toinen hetki (tiedä onko tapana vai johtuiko suitsista). Jonkin ajan kävelyn jälkeen oli vuorossa ensimmäinen ravi pätkä, joka kieltämättä hieman jännitti siinä mielessä etten tiennyt mitä odottaa.


Ensimmäinen yllätys oli, että Donski ei lähtenyt Fraulan lähtiessä ravaamaan vaan odotti että pyysin. Toinen yllätys oli, että ei yritetty ravuri ravia vaan ihan normaalia ravia, tosin pää taivaassa. Vielä laukassakin kaikki sujui hyvin ja Donski laukan jälkenkin sitten alttoi hyvin rauhoittua kävelemään ja ravaamaan.

Ratsastuksen jälkeen olin kyllä tyytyväinen Donskiin ollessa tämä sen ensimmäinen ratsastus kerta meillä ja olosuhteetkin olivat mitä olivat(kaatosade, vieras hevonen mukana, ei mikään loisto pohja ja pelkkä tiellä ratsastus toisen mukana).


Sunnuntaina aamusta ratsastin Hulinan ja kävin katsomassa missä kunnossa pellot ovat, että pääsisikö isojen kanssa vielä tänään pellolle. Nehän olivat joko ihan liiskaa tai koppuraa ja lumen peitossa. Hulinan kanssa kerkesin menemään noin tunnin ajan.


Hulinan jälkeen oli vuorossa Donski ja Fraulalle tuli taas sopivasti ratsastaja mukaan. Hoidettiin hevoset puomilla ja lähdettiin liikkeelle. Tällä kertaa Donskilla olikin vähän kengurubensaa ja ratsastus ei mennyt ihan niin putkeen kun lauantaina.

Eräs pätkä tulikin kuvattua, jossa Donskin jalat lentelevät sinne sun tänne ja pääkin on vähän missä sattuu. Sitä en tänne valitettavasti saa laitettua, mutta ainakin se sai paikalla olleille ja videon katsoneille hyvän mielen kun totesin Donskin pomppiessa "Voi jeesus kristus sun kanssas", kun olin varma alas tulostani.  Sitä ei onneksi kuitenkaan tapahtunut ja muutenkin pää osin laukat olivat näitä "jeejee jalat taivaalle ja solmuun".


Lopuksi käytiin metsässä hieman kävelemässä ja totesin ettei Donski ehkä ole se hevonen, jonka kanssa lähtisin umpi metsään kävelemään. No pieni kävely melko hyvällä polulla oli ihan siedettävän oloista ja pysyttiin jää kohtakin pystyssä. Loppujen lopuksi ratsastus meni miten meni, mutta se oli melkein odotettavissa uuden hevosen kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti